Şeflera Bitkisi Bakımı

27-07-2021 00:04
Şeflera Bitkisi Bakımı

Şeflera Bitkisi Bakımı

Şeflera bitkisi evlerde ve ofislerde en çok tercih edilen bitkiler arasında bulunuyor. Yeşilin farklı tonlarını bir arada barındıran bu şık bitkinin bakımı için sizlere özel bir rehber hazırladık. Şeflara bitkisi bakımı titizlik isteyen bitkiler arasındadır. Bu bitki direkt olarak gelen güneş ışığından hoşlanmaz. Güneş gören yerlerde yaprakları zarar görecektir.

Şeflera bitkisi iç mekanlarda kolaylıkla yetiştirilebilir. Dolaylı olarak ışık alan bölgelerde sağlıklı bir şekilde yetişir. Bulunduğu ortamda güneş yönünde uzar. Belirli dönemlerde yönünü değiştirirseniz daha eşit uzamasını sağlayabilirsiniz.

Bakımı çok zor olmayan şeflera bitkisinde sıcaklığa dikkat edilmesi en önemli husustur. Bu bitki için 7-10 derece arası oda sıcaklığı çok idealdir. Kış aylarında bu sıcaklığın altına inmediğin de yapraklarını dökmeden yaşayabilir. Bulunduğu ortamda hava akımı olursa olumsuz etkilenebilecek bitkilerdendir.

Şeflera bitkisi tropikal bir bitki olduğundan neme de önem verir. Yeterli nem olmayan ortamlarda yapraklarını dökebilir. Yaz aylarında yapraklarına su püskürterek nem dengesini koruyabilirsiniz. Haftada bir gün sulama yapmanız Şeflera için yeterlidir.

Şeflera Bitkisi Nasıl Köklendirilir?

Şeflara bitkisi köklendirmek için gövdesinden uzanan birden fazla dal varsa köklerden bir tanesini gövdeye yakın bir noktadan kestikten sonra köklendirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kesme sürecinde ucunun steril olduğundan emin olduğunuz bir düz uçlu kesici alet kullanabilirsiniz.

Kök dalını aldıktan sonra belirli bir süre suya koymalı ve bu süre içinde köklenmesini beklemelisiniz. Beklettiğiniz dal köklenme olup yeni bir saksıya diktim yaptığınızda köklendirme işlemi tamamlanmış olur. Birden fazla kök olması durumunda hemen bitkiyi ayırabilir ve suda birkaç gün kök oluştuktan sonra yeni bir saksıda yeni şeflera bitkisi elde edebilirsiniz. Kökü kestikten sonra 10 saat kadar dinlendirmeli ve sonrasında ise nemli bir toprakta köklenmeye bırakmalısınız. Şeflera çiçeği satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Şeflera Bitkisi Anlamı

Şeflere bitkisi anlamı bilinmemesine karşın şık ve estetik görünümüyle ev ve ofislerde çok tercih edilen bitkiler arasında bulunuyor. Dünyada 500 üzerinde türü bulunan bu bitki doğada 4 metre kadar uzayabilir. Evlerde ve ofislerde ise saksıda 2 metreye kadar uzayabilen bir bitkidir. Şeflera bitkisi çiçeği olmayan yeşil bir bitkidir.

Şeflera çiçek açar mı sorusuna hayır cevabı verdikten sonra bitkinin filtrelenen güneşten çok hoşlandığını da belirtelim. Şeflera bitkisinin çok sulanmaması da önemlidir. Çok fazla sulanırsa yaprakları sararma yapabilir ve yere düşmeye başlayabilir. Kış aylarında haftada bir sulama yeterli olurken yaz aylarında daha kısa aralıklarla sulanması sağlıklı yetişmesini sağlayacaktır.

Şeflera Bitkisi Nasıl Budanır?

Şeflera bitkisi budama işlemleri bitkinin iç mekanlarda daha estetik görünmesi için yapılabilir. Şeflera bitkisi güneşe karşı uzadığı için bazı bölgeleri daha fazla uzayabilir. Dengesiz bir görünüm oluşturan bölümlerini her yıl budama yapabilirsiniz. Bu bölümlerin budanmasıyla bitki daha canlı ve estetik bir görünüm alacaktır.

Şeflera bitkisinin budama işlemleri için doğru zamanı seçmelisiniz. Havalar ısındığında uzayan dalları şekil verecek şekilde kesebilirsiniz. Kestiğiniz uçların hava almasına engel olmanız budama işleminin püf noktalarındandır. Budama işleminden sonra soğuk bir macun kullanarak çiçeğin budanan bölümlerinin hava almasına engel olabilirsiniz. Budama işleminin yanında 2-3 yılda bir defa saksı değişimi yaparak daha sağlıklı yetişmesine yardımcı olabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.