Ortanca Çiçeği Bakımı

Ortanca Çiçeği Bakımı

Ortanca Çiçeği Bakımı

Ortanca çiçeği, suyu çok seven bir bitkidir. Ekilen çiçeğin, susuz kalmamasına dikkat edilmesi çiçeğin sağlığı açısından önemlidir.

Bunun yanı sıra toprak çamur tarzında olmamalıdır. Toprağın nemli ve kurumamış olması, yeterli seviyede su aldığını gösterir.

Sabah saatlerinde çiçeğe sulama yapmak, ortanca çiçeğinin iyi ve sağlıklı bir şekilde yetişmesi adına oldukça önemlidir. Çiçek, soğuğa dayanıklı bir bitki değildir. Bu yüzden soğuktan korunmalıdır. Bunun dışında kış mevsiminde susuz bırakılmaması gereken ortanca çiçeği yaz mevsiminde haftada iki defa sulanmalıdır.

Normal ısıda, kireci bulunmayan, aynı zamanda ve aynı ölçüde sulamak başka çiçeklerde olduğu üzere ortanca çiçekleri adına da geçerlidir.

Sonbahar mevsiminde ortanca çiçeklerini yapraklarını tamamen döker. Bu dönemlerde çiçeğinin dallarının uç bölümlerini kesmek önemlidir.

Ortanca çiçeğinin, budaması ise kış mevsiminde yapılmalıdır. Şubat aynın sonuna dek budama işlemi yapmak gerekir. Fakat bu işlem yapılırken, dallar kısaltılmamalıdır. Ortanca çiçekleri bit ve mantar hastalığından korunması gerekir. Çiçek bitlendiği zaman hemen ilaçlanmalıdır. Bununla beraber kimi ortamlarda yaz aylarında 15 günde bir yeniden ilaçlanması önemlidir. Mantarların oluşumunu önlemek adına yapılması gereken, bitkinin sadece gereksinim duyduğunda sulanması şeklindedir.

Ortanca çiçeğinin bakımı bu şekilde, en doğru şekilde yapılacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.