Katmerli Ful Yasemin Çiçeği Bakımı

Katmerli Ful Yasemin Çiçeği Bakımı

Katmerli Ful Yasemin Çiçeği Bakımı

Latince adı Jasminum sambac olarak bilinen katmerli ful yasemin çiçeği dibi kurudukça sulamaya özen gösterelim yoksa çok sulayıp bitkiyi kök çürümesine yol açtırabiliriz ya da hiç sulama yapmayıp bitkiyi kurumaya terk edebiliriz. Bitki üzerinde böceklenme ya da mantar gibi hastalıklarla karşı karşıya kalırsanız insektisif ya da fungusit cinsi zirai mücadele ilaçları kullanıp, püskürtme yöntemi ile bitkinin üzerine püskürtüp bitkinizin daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz. İç tarafı güneş görecek şekilde budama yapabilirsiniz. Katmerli Ful Yasemin fidanının bakımında gübre önemli bir yer sahibi olmaktadır. Bu yüzden yılda bir kez olacak şekilde gübreleme işlemi yapılmalıdır.

Katmerli Ful Yasemin Fiyatları

Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Katmerli Ful Yasemin fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. www.alibotanik.com’ dan Katmerli Ful Yasemin fidanını satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.

Katmerli Ful Yasemin Nasıl Çoğaltılır?

JasminumSambac, Oleaceae ailesine aittir. Bu botanik tür, muhtemelen subtropikal bir iklim tarafından yönetilen Kuzeydoğu Hindistan’ın vadilerine özgüdür. Çok turistik olmayan, en ılıman Akdeniz iklimlerine mükemmel bir şekilde adapte olan bu yasemin, -5 derece civarında kısa bir dona maruz kaldıktan sonra stoktan yeniden canlanabilir. Saçaklı bir köke sahip olduğundan saçakları aracılığı ile çoğalırlar. Bu çiçeği evde saksıda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.