Evde Bakılan Çiçekler

Evde Bakılan Çiçekler

EVDE BAKILAN ÇİÇEKLER VE BAKIMI KOLAY BİTKİLER

Eviniz de yeşili seçin! Yeşili artık evlerimiz de çok sıklıkla görmek bizi sıkıcı iş tempolarından biraz olsun rahatlatmaktadır. Ev ortamında doğa ile iç içe olmaya hazır mısınız? Ev ortamında bakımı oldukça kolay olan bu çiçekler sizleri stresten uzun bir süre uzak tutacağına eminiz.

DEVE TABANI (Monstera Deliciosa)

Son dönemlerin en popüler çiçekleri arasında olan deve tabanı çiçeği geniş ferah yerlerden çok hoşlanır. Her zaman yeşil kalabilen bu güzellik yırtık yaprakları sayesinde köklerinden yeni çıkan minik yavrularının güneş ışığından faydalanmasını sağlar. Kış aylarında 6 günde yaz ayların da ise 3 günde bir sulamak çok faydalı ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Unutmayalım ki deve tabanı çiçeği ve diğer bitkiler geçirgen toprağa(suyu süzdürmesi için) ve delikli saksılara ihtiyacı vardır. Aksi halde fazla suyu atamayan bitkileriniz kök çürümesi yapacaktır. Deve tabanı çiçeğini en uygun fiyatlarla satın almak için tıklayınız.

AŞK MERDİVENİ (Nephrolepsis Exaltata)

Ev ortamına oldukça dayanıklı yapısı ile sizleri bakımı konusunda hiç yormayacak bitkilerden biri. Gözünüzü alamayacağınız yaprak detayları sizleri bir hayli mutlu edecek. Genellikle askılı saksılarda bakımı sürdürülen aşk merdiveni cam balkon ve terasınız için de ideal olacaktır. Kış aylarında toprağı kurudukça yaz aylarında ise 3 günde bir sulamanız gerekmektedir. Yılda iki kez yavaş salınımlı osmocote gübreler de bitkinizin uzun yıllar yaşamasanı sağlayacaktır. Çiçeğinizin karşısında kahve keyfinizi şimdiden kıskandık. Aşk merdiveni, panjur çiçeğinizi sepete eklemek için tıklayınız.

KILIÇ ÇİÇEĞİ (Sansevieria) PAŞA KILICI

Çocukluğumuzun en tanındık çiçeği paşa kılıcı ev ortamınızı ferahlatacak etkiye sahiptir. Evinizin ışıklı veya ışıksız ortamında sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Kılıç çiçeğinizi ofis ve işyeriniz de rahatlıkla bakımını sürdürebilirsiniz. Paşa kılıcı suyu çok sevmemekle birlikte kış aylarında haftada 1 kez yaz ayların da ise 4 günde bir çiçeğinizi fazla suya boğmadan sulayınız. Bol bol yavrulayan kılıç çiçeğini kökten ayırma yöntemi ile çoğaltabilirsiniz. Paşa kılıcı, kılıç çiçeği için tıklayınız.

AROKARYA (Araucaria Heterophylla)

Arokarya bir diğer adıyla salon çamı aşağı doğru süzülen dalları ile evinize farklılık katacak güzellikte. En fazla 2 metre boylanabilen arokarya evinizin geniş bir köşesinde yer açmaya ne dersiniz? Çocuklu evler için ideal olan salon çamının yaprakları yumuşak ve dikenli değildir. Düzenli bakım sağlandığı takdirde sizinle uzun ömürler geçireceğine eminiz. Özellikle ofis ve işyerlerin de sıklıkla tercih edilmektedir. Şunu belirtmeliyiz ki arokarya bulunduğu ortamın sıklıkla değiştirilmesinden pek hoşlanmaz ve etrafında dallarının temas edeceği nesneleri kaldırmalıyız aksi halde temas eden dallarının gelişimini durdurmaktadır. 

KÜPE ÇİÇEĞİ ( Fuchsia Hybida)

Küpe çiçeğinin katmerli veya yalınkat dokusu bir o kadar da güzel renk geçişleri göz büyüleyici. Cam balkon veya pencere önü çiçekleri arasındadır. Bakımı zahmetsiz olan küpe çiçeği susuzluğu pek sevmemekte. Düzenli sulama ve bitki besinleri çiçeğinizin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Kış aylarında yapraklarını döküp bahar ayı sonu köklerinden tekrar canlanmaktadır. Aşırı sıcak ve çok güneş alan bir konum çiçeğinize zarar vereceğini unutmayın. Küpe çiçeği ve çeşitleri için tıklayınız.

KURDELA ,KAREX ÇİÇEĞİ (Chlorophytum Comosum)

Adını sıklıkla duyduğumuz bu çiçek tam bir ev aşığı. Askılı saksılarda bakımını sağlayacağınız kurdela çiçeği aşağı doğru bağ(kök) atarak gelişimini sağlar. Işık isteği çok fazla olmayacağından evinizin uygun köşelerini şimdiden düşünebilirsiniz. Yaz aylarında 2 günde bir kış ayların da ise toprağı kurudukça sulanmalıdır. Kurdela çiçeği çok çoğalan ve yavrulayan bir yapıya sahip olduğu için geniş saksılarda bakımı sürdürülmeli. Kurdela çiçeğinin evdeki havayı temizlediği de bilimsel olarak kanıtlamıştır. Bu eşsiz güzellikte ki kurdela, karex çiçeği için tıklayınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.